5 Temmuz 2012 Perşembe

Kestane Balı


Haziran ayının başından itibaren kestane çiçeklerine çalışmaya başlayan arılar tüm güçlerini ortaya koyarlar. Asıl bal akımı budur.
Geceleri de kovan önlerinde kanat çırparak taşıdıkları balı olgunlaştırırlar.
Kestane Balının Faydaları:
Koyu kahve renkli, buruk biraz acı ve kestaneye özgü tadı ve kokusu olan bu bal, antiseptik özelliğiyle tanınır.
Ve bütün koyu renkli ballar gibi antioksidan olması sebebiyle kansere karşı koruyucudur.
Bal arısı kestaneden hem polen hem nektar hem de salgı toplar.
Araştırmalarda antibiyotik özelliğiyle B.Hemolotik streptecoc’lara karşı etkili olduğu tespit edilmiştir.
Bağışıklık Sistemini Güçlendirir
B ve C vitaminleri açısından zengin olan Kestane Balı kasları kuvvetlendirici, kan dolaşımını düzenleyici, mide ve karaciğer yorgunluğunu giderici, bağışıklık sistemini güçlendirici etki yapar.
Öksürüğe İyi Gelir
Kestane Balı solunum ve sindirim sistemlerine olumlu etkiler getirmektedir.

Etiketler: , , , , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa