29 Haziran 2012 Cuma

ARI ÜRÜNLERİ bal polen arı sütü


1) Bal
  Sağlık ve beslenme düzeninin şifalı cevheri Bal, arıların ilk akla gelen ürünüdür. Binlerce çiçeğin kucağında toplandığı şekerli özleri özleri kursağında salgılarla karıştırarak bal haline getiren arı onu yine kendi bünyesinde salgılayarak yaptığı petek gözlerine doldurur. Her kovan ortalama senede 20 30 kilo kadar bal verir. Bal şifadır
2) Polen
  Çiçeklerin ortasında bulunan erkek üreme hücrelerine polen denir. Polenler ancak mikroskop altında görülebilen bu hücreler 10 yıl dayanabailecek kadar canlıdırlar ve o bitkiler tüm genetik özelliklerini taşır ve döllenmeyi sağlayarak nesillerinin devamını temin ederler.
  Polen Arılar yavru halinde iken beslenmek üzere gözlere konan arı sütü, aslında bal ve çiçek tozu karıştırılarak hazırlanır. İlkbaharda görürsünüz arka bacaklarındaki sepetçiklerde toplu iğnebaşı kadar polen bulunan arılar kovanlarına girer. Polen yavruların baş gıdasıdır. ama son yıllarda insanoğlu arının getirdiği polenede el attı.  Polenin şifalı olduğu anlaşıldı. Ayrıca polen pekçok yararlı minarelide içinde barındırır.

3) Arı sütü
  Anasız bırakılan kovanlar ailenin neslinin devamı iç güdüsüyle, ana beşiğine, genç arıların gırtlak bezlerinin salgısı olarak kurtçukların beslenmesi için depo ettiği muhallebi renk ve kıvamındaki bu harika besinde ana memelerinden tahta bir kaşıkla derlenirArı sütü oğul verme dönemindeki arılarda bulunur. Arının metoduna göre her bir kovandan 200 gram arı sütü çıkar
Arı sütü dediğimiz yavru gıdası 5-15 günlük henüz kovandışı hizmetlerine başlamamaış genç işçi arıların başlarında bulunan sağlı sollu kangal şeklinde çok sayıda küçük tüplerden meydana gelen gıda bezleri tarafından meydana getirilir. Arı sütü sadece ana arı memelerinde üretilir.
http://www.esbal.com.tr

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa